Havens spiselige bær

Når foråret nærmer sig, så stiger temperaturene også gradvist. Dette er et passende tegn på, at vi nu kan begynde at se på vores urtehaver, altankasser eller andre steder hvor vi kan have vores spiselige bær og planter. Der findes rigtig mange forskellige planter som man kan plante i sin urtehave og altankasser. Nedenfor vil et par af de mest populære blive gennemgået. Man skal være opmærksom på hvornår på sæsonen man ønsker at høste sine bær, da der er forskel på de forskellige sorter.

Hindbær

Hindbær er en halvbusk, som er kendetegnet ved sin lidt højere form og store grønne blade. Der findes mange forskellige sorter af hindbær, og man skal være opmærksom på hvilken man vælger alt efter hvornår på året man vil høste sine bær. Det er meget populært at plukke hindbær og spise dem rå eller bruge dem som en del af sommerens desserter. Man kan også lave en kompot af bærerne og bruge dem på sin morgenmad.

Jordbær

Jordbærplanten er nok en af de mest populære planter med spiselige bær vi kender her i Danmark. Når vi begynder at kunne finde jordbær i supermarkeder og på planteskoler, så ved vi, at sommeren er på vej. Det vigtigste med jordbærplanter er, at de bliver placeret i solen og at man sørger for at de har en god og fugtig jord så de kan leve godt. På den måde kan man få gode, søde og saftige jordbær en over sommeren. Det er også en plante der ofte givere flere bær i 2. leveår.

Rabarber

Rabarber er en flerårig plante som stammer fra middelhavsområdet. Det er en plante der kan fylde relativt meget i et bed, da den får kraftige stængler og store blade. Det er en plante med mange muligheder og den er let at passe. Den kan bruges i varme retter, i desserter, i hjemmelavet saft og marmelader osv. Det kan være en syrlig plante og derfor skal den helst tilberedes på en måde og gerne med tilførsel af sukker hvis det er i en af de sødere retter.

Krydderurter

At man kan gå ud i sin egen have eller på sin altan og plukke krydderurterne til aftensmaden, er noget helt specielt. Det er noget vi har gjort i generationer og der er noget bæredygtigt og hyggeligt over at hente elementerne til maden ude i haven. Dyrker man selv sine krydderurter i haven er de økologiske og har ofte langt mere smag end dem man finder i supermarkederne. Det kan være lette krydderurter som: Purløg, mynte, timian, oregano mfl. Som er lette at passe.